Søren Birch

Søren Birch

(1955-)


Biografi:
Søren Birch (f. 1955) er uddannet som kor- og ensembleleder ved Det jyske Musikkonservatorium, hvor han nu er ansat som docent i korledelse og ensembleledelse. Desuden underviser han ved Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg. Søren Birch er dirigent for kammerkoret Coro Misto som han dannede i 1991 og han er dirigent for Midtjysk Kammerkor som han stiftede i 2011. Han har tillige dirigeret Danmarks Radios kammerkor og Det svenske Radiokor. Desuden har Søren Birch dirigeret Aalborg Symfoniorkester, Prinsens Musikkorps, Det Jyske Ensemble m. fl. Han er også en efterspurgt instruktør ved korstævner og kurser og har tilmed undervist på Musikhögskolan i Göteborg og Den Norske Musikkhøgskole i Oslo.

Ved siden af dirigentvirksomheden er Søren Birch aktiv som komponist og arrangør.
Søren Birchs virksomhed som komponist er meget tæt forbundet med hans virksomhed som kordirigent og musikformidler. En stor del af hans produktion er korværker og arr. for kor. Desuden har han skrevet mange sange indenfor forskellige genrer, spændende fra den enkle fællessang til mere krævende solosange.

Mange af Søren Birchs værker er skrevet på bestilling, og mange af dem har han skrevet til sit kammerkor Coro Misto. Andelen af instrumentale værker har været støt stigende i Søren Birchs produktion.

Stilistisk skriver Søren Birch i en melodisk og tilgængelig stil. Hans vokale værker er ofte blevet fremhævet for deres tekstnærhed og tætte stemningsmæssige sammenhæng mellem tekst og musik.

I 2005 vandt Søren Birch komponistkonkurrencen ved musikfestivalen Holmboe i Horsens med kompositionen ”Gør dig rede” for lige stemmer og orgel.

Udgivelser på Forlaget Mixtur

· FUK 134: Missa Brevis
· FUK 135: Lille messe
· FUK 136: Tre motetter


Andre udgivelser (udvalg)

· Vi venter på det lys (SSA)
· Tre efterårssange (Lige stemmer, klaver)
· Tre sommerlige sange (Lige stemmer, klaver)
· Årstider (SATB)
· Løvspring (SATB)
· Kantate til Jul