Lille messe

·  Download nodeeksempler
·  Køb på noder.dk


Indhold:
1. Herre, forbarm dig
2. Ære være Gud
3. Hellig er Herren
4. Guds Lam

Fra forordet:
Lille messe er komponeret 2012-13 i to etaper: Først Sanctus og Agnus Dei, til Løgumkloster
kirkes Ungdomskor og derefter Kyrie og Gloria, til Dalum kirkes Kantori.

Messen er holdt i et enkelt tonesprog, inspireret af kirketonalitet, med elementer af friere tonalitet. Lille messe er beregnet til liturgisk såvel som til koncertbrug. Den foreligger også i en version med latinsk tekst ”Missa Brevis” (FUK 134), hvis man f.eks. til koncertbrug skulle foretrække latinsk tekst. Sanctus-satsen er oprindelig komponeret til den danske tekst.

Lille messe/Missa Brevis foreligger tillige i en version med strygekvartet i stedet for, eller i kombination med orgel. Partitur kan rekvireres gennem Forlaget Mixtur.


Anmeldelse fra Organistforeningens blad af Ida Hovalt
"Endnu en gang er FUK’s nodesamling blevet udvidet med gode danske, nykomponerede korsatser. Denne gang er det Søren Birchs tre hæfter ”Missa Brevis”,”Lille messe” og ”Tre motetter”, der er blevet trykt i flot format.... Søren Birchs kormusik er stor, flot og meget effektfuld musik. Det kræver et dygtigt og rutineret kor at opføre værkerne. Men musikken vil give både kor og tilhørere rig lejlighed til at frydes over alle de spændende udtryk og klange, der er at finde i musikkens verden – i kormusikkens nodesamling af nykomponeret musik."
·  Læs hele anmeldelsen her

 

OM UDGIVELSEN

· Komponist: Søren Birch
· Titel: Lille messe
· Tekst: Dansk
· Instrumentation: Lige stemmer (SSA), orgel
· Kompositionsår: 2012-13

· Sider: 24 sider
· Format: 19 x 27 cm.
· FUK 135
· ISMN 979-0-706799-15-5
· Udgivelsesår: 2014

· Vejl. pris: 70,00 kr.