Missa Brevis

·  Download nodeeksempler
·  Køb på noder.dk


Indhold:
1. Kyrie
2. Gloria
3. Sanctus
4. Agnus Dei

Fra forordet:
Missa Brevis er komponeret 2012-13 i to etaper: Først Sanctus og Agnus Dei, til Løgumkloster kirkes Ungdomskor og derefter Kyrie og Gloria, til Dalum kirkes Kantori.

Messen er holdt i et enkelt tonesprog, inspireret af kirketonalitet, med elementer af friere tonalitet. Missa Brevis er beregnet til liturgisk såvel som til koncertbrug. Den foreligger også i en version med dansk tekst ”Lille messe” (FUK 135), hvis man f.eks. til den liturgiske brug skulle foretrække dansk tekst. Sanctus-satsen er oprindelig komponeret til den danske tekst.

Missa Brevis foreligger tillige i en version med strygekvartet i stedet for, eller i kombination med orgel. Partitur kan rekvireres gennem Forlaget Mixtur.


Anmeldelse fra Organistforeningens blad af Ida Hovalt
"Endnu en gang er FUK’s nodesamling blevet udvidet med gode danske, nykomponerede korsatser. Denne gang er det Søren Birchs tre hæfter ”Missa Brevis”,”Lille messe” og ”Tre motetter”, der er blevet trykt i flot format.... Søren Birchs kormusik er stor, flot og meget effektfuld musik. Det kræver et dygtigt og rutineret kor at opføre værkerne. Men musikken vil give både kor og tilhørere rig lejlighed til at frydes over alle de spændende udtryk og klange, der er at finde i musikkens verden – i kormusikkens nodesamling af nykomponeret musik."
·  Læs hele anmeldelsen her

Anmeldelse fra Organistbladet af Klaus Lyngbye
"Anvendeligheden af de fire satser er stor, idet man kan synge dem samlet til koncert, synge dem adskilt som gennemgående i en musikgudstjeneste, eller enkeltvis på motettens plads...
...her er tale om en komposition, som er anvendelig og overkommelig og som skulle kunne benyttes af rigtig mange af vore kirkekor, måske til erstatning for det tilsyneladende stadigt voksende engelsksprogede repertoire."

·  Læs hele anmeldelsen her

 

OM UDGIVELSEN

· Komponist: Søren Birch
· Titel: Missa Brevis
· Tekst: Latinsk
· Instrumentation: Lige stemmer (SSA), orgel
· Kompositionsår: 2012-13

· Sider: 24 sider
· Format: 19 x 27 cm.
· FUK 134
· ISMN 979-0-706799-14-8
· Udgivelsesår: 2014

· Vejl. pris: 70,00 kr.