Messe for Trompet og Orgel

·  Download nodeeksempler
·  Køb på noder.dk


Indhold:
I Påkaldende - Kyrie (trompet solo)
II Lovprisende - Gloria
III Helligt - Sanctus (orgel solo)
IV Velsignet - Benedictus
V Forbarmende - Agnus Dei (orgel solo)
VI Jublende - Ite Missa Est

Fra forordet:
Messe for trompet og orgel er skrevet i 2009 i 100-året for komponisten Vagn Holmboes fødsel. En messe forbinder man med et korværk, men denne messe er uden ord. Værket er bygget op som en klassisk messe omkring de faste tekstled i den katolske kirkes messe.

De enkle satser har fået en dansk overskrift, der beskriver noget centralt i netop den tekst, der knytter sig til satsen. Som afsæt til værket har komponisten valgt nogle figurer og musikalske former, han finder typisk ”Holmboeske”. Bl.a. hoppende bas figurer,
tonegentagelser, gruppetriller og metamorfose-principper (gradvis forandring af materiale).

Oplæget fra Holmboe benyttes ganske frit, men til tider får han dog lov til at stikke sit venlige hoved helt frem i musikkens overflade.

To af messens satser ”Sanctus” og ” Agnus Dei” er skrevet for orgelsolo og vil kunne bruges som musik i Gudstjenestesammenhæng.


Anmeldelse fra Organistbladet af Svend Hvidtfelt Nielsen
"... Tilbage står et velfungerende værk, der på trods af sine bevidste og dygtigt hørte Holmboe-alluderinger ikke er endt som epigoneri. Det er tydeligvis en helt anden komponist, der har formet dette værk. Og det er en komponist jeg vil glæde mig til at høre mere fra. Indtil videre vil jeg fornøje mig med at bruge de rene orgelsatser Sanctus og Agnus Dei som præ- og postludier ved højmessen ved først kommende lejlighed."
·  Læs hele anmeldelsen her

 

OM UDGIVELSEN

· Komponist: Lasse Toft Eriksen
· Titel: Messe for Trompet og Orgel - hommage à Vagn Holmboe
· Instrumentation: Trompet og Orgel
· Kompositionsår: 2009

· Sider: 33 sider
· Format: A4
· FMX 03-001
· Udgivelsesår: 2010

· Vejl. pris: 179,00 kr.