Gregoriansk sang og
fransk barok

Gregoriansk sang og fransk barok

·  Download eksempel/sample
·  Indholdsfortengelse DK | ENG | FR
·  Køb på noder.dk


Et forsøg på en rekonstruktion af den gregorianske sang i fransk baroktradition.Tilrettelagt for blandet kor, ligestemmigt kor eller solister – til brug i sammenhæng med franske orgelværker fra 1600- og 1700-tallet.

An attempt to reconstruct plainsong in the French baroque tradition. Arranged for mixed choir, equal voices or soloists - for use with French organ works of the 17th and 18th centuries.

Orgelmusik af Nicolas de Grigny, François Couperin, Guilain, Clérambault, Nivers m.fl. er hovedsagelig skrevet til opførelse i en liturgisk sammenhæng, beregnet til at blive spillet afvekslende med gregoriansk sang.

Orgelmusikken var i 1600- og 1700-tallet blevet en fast del af den franske kirkes gudstjeneste, og det var nøje fastlagt, hvilke musikalske led der skulle udføres af orglet. Magnificat-suiter og hymnevariationer afvikledes efter et præcist skema, ligesom messens enkelte ordinariumsled også blev udført i en vekselvirkning mellem kor og orgel efter nøje fastlagte regler.

Sven-Ingvart Mikkelsen giver i denne bog et spændende indblik i denne tradition. Bogen indeholder et fyldestgørende nodemateriale med vokalsatser for blandet kor, ligestemmigt kor eller solister, der kan alternere med orgelmusikken.

Sven-Ingvart Mikkelsen har sammen med vokalensemblet Vox Gregoriana indspillet tre cder med orgelmesser og hymner af hhv. Nicolas de Grigny, Francois Couperin og J. A. Guilain. Disse cder kan købes sammen med noden på noder.dk.

OM UDGIVELSEN

· Forfatter: Sven-Ingvart Mikkelsen

· Dansk titel: Gregoriansk Sang og Fransk Barok
· Engelsk titel: Plainsong and French Baroque
· Fransk titel: Plain-chant et Baroque Francais

· Sider: 100 sider
· Format: 19 x 27 cm.
· FMX 02-010
· ISMN 979-0-706799-30-8
· Udgivelsesår: 2016

· Vejl. pris: 149,00 kr.