Bjarne Hersbo

Bjarne Hersbo

(1946-)


Biografi:
Med sin lange tilknytning til Sct. Johannes Kirke i Herning er Bjarne Hersbo blevet en stærk kraft i musik- og kulturlivet i og omkring kirken og byen.

Bjarne Hersbo stiftede Sct. Johannes Kantori i 1976 og var leder af koret fra 1976-2002. Koret bestod i 35 år og havde koncertvirksomhed i både ind- og udland. Sct. Johannes Kantori indspillede også adskillige plader/cd’er under Bjarne Hersbos ledelse.

Endnu et tiltag fra Bjarne Hersbos hånd, der satte sit spor i musiklivet, var rækken af Autografkoncerter. Det blev til 15 koncerter i alt i årene 1995-2009. Konceptet ved Autografkoncerterne var, med Hersbos egne ord: ”en årlig orgelkoncert i Sct. Johannes Kirke med et indhold af fire nye orgelkompositioner, der hver for sig kunne opføres som et koncertstykke - men også i enkeltsatser kunne være anvendelig i gudstjenestesammenhæng - "Autografkoncert"! Ved at uropføre egne værker satte komponisterne deres autograf under værkerne”. Ved de 15 Autograf-koncerter, blev der i årenes løb uropført omkring 90 nye danske orgelværker.
(Af Trine Boje Mortensen)


·  Bjarne Hersbo på Komponistforeningens hjemmeside
·  Læs meget mere om Bjarne Hersbo på hersbo.dk

Udgivelser på Forlaget Mixtur

· FMX 01-004: Dansk Orgelmesse
· FMX 02-013: Fem advents- og julesalmer
· FMX 02-014: Syv motetter


Andre udgivelser (udvalg)

· Couleurs Liturgiques (Org)
· Bits and Pieces - Maybe an Organ Mass
· Sancta Maria (Sopran, Org)
· Orgelbog ved Årtusindskiftet (Antologi)